Landgoed boerderij

In 2009 werd één van de voormalige boerderijen van het landgoed teruggekocht door de huidige eigenaar. Deze boerderij, ‘de Oldenhof’, stamt uit 1894. De boerderij doet dienst als zorgboerderij. NHS de Oldenhof biedt hier, onder andere, zorg aan mensen met een ASS (autisme) stoornis, gedrag-,  hechting- of persoonlijkheidsstoornissen, psycho-sociale problematiek en hoge sensitiviteit. De boerderij is een oase van rust en voor de doelgroep een zeer aangename plek. 

Natural Horse Sense

Op de boerderij is ook het ‘Natural Horse Sense’ centrum gevestigd. Dit centrum richt zich op ontwikkeling en groei, door middel van coaching en therapeutische begeleiding. Paarden spelen in deze aanpak een belangrijke rol.

Natural staat voor een natuurlijke manier van leren. Horse Sense betekent paardenverstand. Luisteren naar je buik en hart. De combinatie van fijn afgestemd bewustzijn en verstand maken dat wanneer er beslissingen genomen worden vanuit je hart, meer verbondenheid met het besluit ontstaat. De missie van Natural Horse Sense ligt in het (verder) ontwikkelen van dit paardenverstand, waardoor de relatie met je paard en/of de mensen om je heen, gebaseerd is op vertrouwen, empathie en nieuwsgierigheid. En dat leidt tot een prettige samenwerking.

Kijk op de website van NHS de Oldenhof voor meer informatie.