Laatste nieuws

Wedding Fair

Wilt u trouwen in ons kasteel? Zondag 16 oktober 2022 zijn wij aanwezig bij de Wedding Fair Skydeck Teuge.  De beurs is van 11.00 – 17.00 uur en de entree is gratis. Bezoek ons bij standnummer 03 en maak kans op een gratis rondleiding bij het kasteel. Voor meer informatie:

https://trouwenindestedendriehoek.nl/

 

huwelijk

This gallery contains 1 photo.

Vrijdag 13 mei 2022 was de droombruiloft van Frank van Etten en Mèlanie Weber in kasteel ter Horst. Klik op de foto voor een uitgebreid verslag.

2022

This gallery contains 2 photos.

Per 1 februari 2022 is het landgoed van kasteel ter Horst vergroot door aankoop van de mini camping “Molenallee”. Hiermee is het landgoed uitgebreid tot totaal 35 hectare.  Inmiddels zijn daar ruim 2000 bomen bij aangeplant en zijn de dieren en de natuur weer een bos rijker.

       

2021

Restauratie van het natuurstenen bordes en het bruggenhoofd.

2020

De aankoop van 1,5 ha. grond bij het landgoed, hier zijn 4000 bomen op geplant.

2020

This gallery contains 2 photos.

De koepel op het kasteel is tijdens een flinke storm in het verleden verdwenen. Destijds werd dit afgedicht met platen. In 2020 is de koepel weer in ere hersteld. Vanaf het dak geeft de koepel licht aan het trappenhuis.

     

2019

This gallery contains 2 photos.

Restauratie en vervanging van leien op het dak.  De leien komen uit de Duitse groeve Katzenberg.

 

2018

This gallery contains 1 photo.

Het dak op het koetshuis was nog origineel uit 1792, maar de stenen van de vier schoorstenen lagen inmiddels los op elkaar. Het cement tussen de stenen was bijna verdwenen, dus restauratie van de daken van beide koetshuizen was hard nodig.

 

2017

Herstellen torenklok.

2016

Aankoop 1,9 ha grasland. Dit is ingericht als natuurgebied en ligt tegen het bos aan.

2011

This gallery contains 2 photos.

De aanwezige ijskelders zijn uitgegraven en teruggebracht in de oude staat. Het gewelf van de ijskelder heeft een hoogte van ongeveer 1.70 meter en de oorsprong van de kelders kunnen teruggebracht worden naar de 16e eeuw.  In de winter werden ijsblokken uit de kasteelgracht gestoken en in de ijskelders opgeslagen. Door de goede isolatie bleef dit ijs wel een jaar in goede staat. Het ijs werd geplaatst in een kast dat de voorloper van onze koelkast is. Deze “koelkast” is nog steeds te bezichtigen in de kelder van het kasteel.

2008

This gallery contains 2 photos.

Aankoop de Oldehof. Deze boerderij hoorde vroeger bij het landgoed. Deze is inmiddels in gebruik als zorgboerderij. Een deel van de 7,5 ha grond is veranderd in natuurgebied.

     

 

2004

This gallery contains 2 photos.

Restauratie kapel, die in de tweede wereldoorlog ernstig vernield werd.